At vokse op og være ung i et Afrika under hastig kulturel, økonomisk og social forandring er en balanceakt, der kræver, at man ikke blinker.

 

Fotoudstillingen skildrer unges liv i det nordlige Ghana; det samfund de lever i, og de personlige og familiemæssige relationer og strukturer, som de er en del af. Et samfund, hvor øget diversitet og ulighed, opbrydning af familiestrukturer, og manglende jobmuligheder, kræver en god navigatør, der kan og tør forfølge muligheder og drømme. Med den økonomiske vækst og teknologiske udvikling er der øget fokus på individet, og påvirkningen af den globale popkultur gennem nye lettilgængelige sociale medier, udfordrer den traditionelle identitet, og skaber et brydningsfelt, som de unge skal navigere indenfor.

 

Fotoudstillingen UDEN AT BLINKE viser stærke, entreprenante og drømmende unge ghanesere og deres liv. Det er skildret gennem det umiddelbare møde med almindelige mennesker, indfanget på gaderne i Nordghana.

 

Portrætserien søger at se forbi individet, og skildre det øjeblik, hvor vi ser det genkendelige individ, et menneske som vi kan relatere til. Det kan være i fraværet, at de “afslører” noget for os. Dét, der gør dem velkendte, og som skaber en forbundenhed og en relation.

 

UDEN AT BLINKE består af 26 fotografier samt to kortfilm, der portrætterer to unge ghaneseres personlige udvikling og drømme for fremtiden. Billederne bevæger sig omkring temaer som arbejde, religion, familien og barndommen. Her på siden kan du se billederne og filmene fra udstillingen, læse personlige historier om de portrætterede, og hvordan livet er for unge i Nordghana; deres liv, drømme, udfordringer og muligheder.

  • Facebook B&W

Vi bruger cookies - læs mere her